Training Meer Zelfvertrouwen


Elk mens heeft behoefte aan zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is het zelfvertrouwen in je eigen kunnen, in de mogelijkheden die jij in je hebt, jouw kwaliteiten en jouw talenten. Zelfvertrouwen kun je zien als een stemming, een emotie die aanhoud, een overtuiging waarvan je je bewust bent. Zelfbeeld en zelfvertrouwen hangen zeer nauw met elkaar samen. Wanneer je een negatief zelfbeeld hebt dan zul je ook weinig zelfvertrouwen hebben. Eigenlijk is het hebben van een negatief zelfbeeld niet nodig want het zal je naar beneden halen. Toch zijn er veel mensen die rondlopen met een negatief zelfbeeld. Een negatief zelfbeeld krijg je nooit zomaar en er zijn vaak verschillende oorzaken aan te wijzen waar dit vandaan komt.

 

Het hebben van een negatief zelfbeeld kan verschillende consequenties met zich meebrengen. Als je een negatief zelfbeeld hebt kan dit bijvoorbeeld leiden tot verkeerde keuzes maken, je kan angstig zijn, je durft niet voor jezelf op te komen, je voelt je minder ten opzichte van andere mensen, je voelt je misschien wel een mislukkeling, je voelt je vaak afgewezen, je kan kritiek slecht verdragen en zo zijn er nog veel meer voorbeelden op te noemen. 

  

“Wat men moet leren doen, leert men door het te doen”

Aristoteles

 

De training  heeft tot doel om jouw zelfbeeld te verbeteren en meer zelfvertrouwen te krijgen. In deze cursus krijg je achtergrond informatie aangereikt, oefeningen en opdrachten om inzicht te krijgen in jouw eigen gedrag en gevoelens. 

Onderwerpen Training Meer zelfvertrouwen


Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Doelen bepalen
  • Wat is nou eigenlijk zelfvertrouwen
  • Zelfbeeld wat is het en hoe versterk ik het
  • Waar komt het gebrek aan zelfvertrouwen vandaan
  • Negatieve emoties
  • Positieve eigenschappen
  • Angst een slechte raadgever, hoe gaat je daarmee om
  • Hoe krijg je meer zelfvertrouwen
  • Omgaan met kritiek
  • De toekomst

Lesmethodiek


In de training wordt de theorie besproken en tevens worden er verschillende opdrachten gedaan. In de training zit veel oefening zodat je je nieuwe gedrag meteen kan toepassen. 

Doelgroep


De training is bedoeld voor mensen die onzeker zijn, een laag zelfbeeld hebben en die zekerder van zichzelf willen worden en meer zelfvertrouwen willen krijgen. Ook voor mensen die hun zelfvertrouwen willen vergroten is dit een uitstekende training om aan deel te nemen.

Voorkennis


Voor deze training is geen voorkennis nodig

Maatwerk


De training zoals hierboven staat omschreven geeft een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Duur en Investering


De training duurt 2 dagen en is te volgen op verschillende plaatsen in Nederland. Cursusmateriaal, drinken en eten zijn inbegrepen bij de prijs.

 

Prijs voor 2 dagen (excl. btw) € 795,- per persoon

BTW 21%                          € 166,95,-

Totaal                                 € 961,95

Online Cursus Meer zelfvertrouwen


Heb je weinig tijd en wil je toch deelnemen aan de cursus meer Zelfvertrouwen? Dan is het mogelijk om deze online te volgen. Je kunt deze online cursus op je eigen tijd doorlopen en je hebt een half jaar toegang tot deze cursus. Start vandaag nog en schrijf je nu in!