Online Cursus Digitaal organiseren


timemanagement

Er gaat in ons leven heel veel tijd verloren met e-mail. Voortdurend zijn we steeds aan het schakelen tussen verschillende taken. Voor heel veel mensen leidt de hoeveelheid e-mails tot stress, terwijl uit onderzoek is gebleken dat 80% van de e-mails niet belangrijk zijn. Door het continue bezig te zijn met e-mail houdt dit ons af van interactie en communicatie met anderen en daarbij zorgt het voor een teruglopende productiviteit. E-mail word vaak gebruikt voor tweezijdige communicatie, maar is eigenlijk ontworpen voor het eenzijdig delen van informatie om zaken vast te leggen. Hierdoor hebben mensen voortdurend de neiging hun e-mail te checken omdat ze zitten te wachten op een antwoord. Dit houdt in dat we steeds worden afgeleid van de taken waar we eigenlijk mee bezig zijn. Een ander bijkomend aspect is dat funest is voor de productiviteit is dat men zich laat leiden door de e-mails in plaats van hun agenda. Hierdoor blijft men in een reactieve modus zitten en zijn niet meer in staat om zich te richten op wat wel degelijk van belang is. 

 

Tijdens deze praktische online cursus ga je leren om zo efficiënt mogelijk te werken zonder dat je steeds het gevoel hebt geleefd te worden en onder stress te staan. We gaan hierbij kijken naar verschillende aspecten van je werksituatie namelijk je mailbox, je agenda en je fysieke digitale archief.


Voor wie is deze cursus geschikt?


Deze cursus is geschikt voor werkgevers, werknemers en zelfstandigen die digitaal efficiënt en georganiseerd willen werken zodat ze toekomen aan hun daadwerkelijke taken. Je krijgt meer overzicht in je werk, je wordt de regisseur over alle informatie, prikkels, e-mail, agenda en taken waarmee je dagelijks mee te maken krijgt.  


Tijdsbesteding


De online cursus digitaal organiseren heeft een tijdsbesteding tussen de 4 a 8 uur. De tijdsduur is afhankelijk van de (overvolle) mailbox en de daar aanverwante taken/opdrachten. De online cursus is namelijk zo ingericht dat je de cursus volgt en ondertussen aan de slag gaat. Na de cursus heb je een efficiënt ingerichte digitale werkomgeving gecreëerd!


Onderwerpen die aan bod komen


  • Beheren van jouw mailbox (outlook)
  • Beheren van jouw agenda
  • Signalen
  • Methodiek van Einsenhower, prioriteiten stellen
  • Structuren maken
  • Mailbox opruimen
  • Verstuurde e-mail, werken met categorieën
  • Instellen takenbalk
  • Tips digitaal organiseren

VoordelenInvestering


De investering in jezelf bedraagt 89,-. Je doet deze cursus zelfstandig zonder begeleiding. 

Je krijgt na betaling, meteen een half jaar toegang tot de cursus.