Relatieproblemen

Verbeter jouw relatie
Relatieproblemen

Misschien lijkt het zo duidelijk want een relatie is zoiets essentieels, zoiets normaal dat je wel blind moet zijn om het niet op te merken dat je relatie in de problemen is gekomen. Maar dat is niet zo want het is zeer goed mogelijk dat je het niet merkt omdat het er ingeslopen is. Dit gaat vaak net zoals bij andere problemen, denk eens aan de man die drinkt, zo bestaat er in een relatie ook zoiets als een ontkenningsfase. Al die tijd denk je geen problemen te hebben, want het komt door andere dingen zoals bijvoorbeeld te druk of geldproblemen dat jullie zoveel ruzie hebben. Er zijn veel mensen die de schone schijn ophouden en buitenstaanders zien veelal ook een gelukkig gezin met een rijk gevuld sociaal leven.

 

Relatieproblemen worden ook vaak over het hoofd gezien juist omdat een relatie zoiets dagelijks en normaal is. Je zit er dicht bij en je kunt er geen afstand van nemen om er objectief naar te kijken. Mensen zijn gewoontedieren en willen het liefst alles bij het oude houden. Alleen de grote veranderingen worden gezien, daarvan is het grootste gevaar te verwachten denken we. De kleine veranderingen die we inschatten als niet zo heel erg gevaarlijk, negeren we liever. Vaak betekent verandering in onze perceptie, narigheid en dat wil de struisvogel niet. Het liefst kijken we zo lang als het kan de andere kant op om niet die nare gevoelens te hoeven voelen en al dat moeilijke gedoe erom heen te vermijden. En ja dan is de kans op grote narigheid des te groter.

Sommige signalen kunnen erop wijzen dat je je niet (alleen) rot voelt doordat je zelf problemen hebt, maar doordat je wellicht zelf een relatieprobleem hebt.

 

Hieronder treft je een aantal voorbeelden van relatieproblemen.

  • Vaak laat naar bed gaan. Je hebt gewoon geen zin om tegelijk naar bed te gaan en gaat liever zitten lezen of internetten of andere dingen doen die je leuk vind.
  • Weinig of geen seks. Eigenlijk heb je alleen maar seks als je alcohol gedronken hebt of de seks duurt heel kort (vluggertje). Je gaat vreemd om aan jouw behoeften te komen of je masturbeert vaker.
  • Vaak ruzie. Je hebt steeds meer ruzie over onbenullige dingen die eigenlijk nergens over gaan. Soms uit zicht dit ook in het stuk gooien van dingen of fysiek geweld.
  • Verveling. Je weet niet meer zo goed wat je een avond met zijn tweeën aan moet. Je zit maar achter de krant of voor tv voor je uit te gapen. Zin om uit te gaan heb je ook niet meer omdat jullie dan niet weten wat je tegen elkaar zou moeten zeggen.

Herken je jezelf in bovenstaande en wil je ook jouw relatie verbeteren. Dan is deze online cursus wellicht iets voor jou. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0