Training Omgaan met Hoogsensiviteit


Waarschijnlijk heb je een hele weg afgelegd om erachter te komen dat je hoog gevoelig bent. Misschien voelde je je anders dan de rest. Je was gevoeliger, eerder moe, last van stemmingswisselingen, hypergevoelig en ga zo maar door. Misschien is er vaak tegen jou gezegd: " wat is er mis met jou"? Laten we één ding voorop stellen, er is niets mis met jou! Veel mensen zijn hooggevoelig. Een HSP' er ( HIGH SENSITIVE PERSON) is een hoog sensitief persoon. Elaine N. Arons die onderzoek hierna deed, heeft 20 % van de mensen een gevoeliger zenuwstelsel. Deze mensen hebben veel moeite om de prikkels die dagelijks op hun afkomen te verwerken. Men wordt overvoerd door prikkels van buitenaf.

 

Maar het goede nieuws is dat er niets verkeerd is wanneer je een gevoeliger zenuwstelsel hebt. Deze mooie eigenschap moet een bepaald doel dienen. Denk bijvoorbeeld de subtiele signalen opmerken die niemand opmerkt, dingen zien die aan iemand anders voorbij gaat. Om dit doel te verwezenlijken zul je een aantal stappen moeten zetten. Stapje voor stapje zul je je dienen te ontdoen van subtiele en niet subtiele schade die jouw zelfbeeld hebben aangetast door alle goed bedoelende onjuiste kritiek over jou hoe jou aangeboren effectieve levenswijze er uit moest zien.

De Training  omgaan met Hoog sensitiviteit gaat je inzicht geven in hoog sensitiviteit en hoe je ermee om kunt gaan. 

Onderwerpen Training omgaan met Hoogsensitiviteit


 Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Wat is Hoogsensiviteit
  • Jouw Hoogsensiviteit leren kennen
  • Voor jezelf zorgen
  • Opkomen voor jezelf
  • Balans in jouw leven
  • Hoogsensitiviteit als kracht
  • Kracht, Rust en Balans

Lesmethodiek


De training sluit goed aan op de praktijk. Je krijgt door de theorie achtergrond informatie aangereikt en door de opdrachten die je gaat maken wordt je je bewust zodat je uiteindelijk je nieuwe gedrag kunt gaan ervaren in de praktijk. In de training word je uitgedaagd om telkens te reflecteren op jouw eigen gedrag en verbanden te leggen in de praktijk. Je zult uiteindelijk veel meer inzicht krijgen in jezelf en waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Op deze wijze zul je je bewust gaan worden van jouw hoogsensiviteit en hoe je ermee om kunt gaan.

Doelgroep


De training is bedoeld voor iedereen die hooggevoelig zijn en die hiermee willen leren omgaan zodat ze in hun kracht komen te staan.

Voorkennis


Voor deze training is geen voorkennis nodig

Maatwerk


De training zoals hierboven staat omschreven geeft een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Duur en Investering


De training duurt 1 dag en is te volgen op verschillende plaatsen in Nederland. Cursusmateriaal, drinken en eten zijn inbegrepen bij de prijs.

 

Prijs per dag (excl. btw) € 399,- per persoon

BTW 21%                          € 83,79,-

Totaal                                 € 482,79

Online Training omgaan met Hoogsensitiviteit


Heb je weinig tijd en wil je toch deelnemen aan de cursus Omgaan met Hoogsensitiviteit?  Dan is het mogelijk om deze online te volgen. Je kunt deze online cursus op je eigen tijd doorlopen en je hebt een half jaar toegang tot deze cursus. Start vandaag nog en schrijf je nu in!