Zingeving

Zingeving · 19. september 2019
In vrijwel elk leven komt er een moment dat iemand zich de vraag stelt “ Wat heeft het allemaal voor een zin”? Wat is de reden waarom ik dagelijks dezelfde dingen doe, dag in dag uit. Wat voor een toegevoegde waarde heeft het en wat draag ik nou daadwerkelijk bij aan het leven. Ik heb geen invloed, niemand luistert toch naar mij, ik heb altijd de pech, waarom maak ik dit mee, waarom al die verliezen, etc. Op het moment dat je geen antwoord kunt geven op al de vragen dan kun je je behoorlijk hulp

Zingeving · 19. september 2019
De meeste mensen denken dat ons brein verouderd na ons 30ste levensjaar. Maar niets is minder waar en deze fabel is niet meer van deze tijd. Gelukkig maar want het maatschappelijk beeld van ouderen is lang niet altijd rooskleurig. Want als je ouder wordt dan verschijnt al snel het beeld van een verzorgingstehuis, rollator, rolstoel en de bijkomende gebreken van het ouder worden.

Zingeving · 02. september 2019
Spiritualiteit is een geestelijke levenshouding en geestelijke ontwikkeling in de schepping. Het is alles dit in ons besloten ligt en uit ons Zelf komt.

Zingeving · 25. juni 2019
De moeilijkste vraag die veel mensen bezig houdt tijdens het leven is: hoe geef je zin aan jouw leven en wat is de zin van mijn leven. Dit is een veel omvattende vraag waar niet eenduidig een antwoord op te geven is omdat elk mens uniek is. In deze maatschappij is er steeds meer behoefte aan zingeving maar hoe kan dat nou eigenlijk want over het algemeen zijn de behoeften aardig vervuld.