Online Cursus Lichaamstaal lezen en intepreteren


Het mooiste aan lichaamstaal of non-verbale communicatie is dat het nooit liegt!

Non - verbale communicatie wordt ook wel non-verbaal gedrag  of lichaamstaal genoemd. Het is net als spreken, een manier om informatie over te brengen. Met non-verbale communicatie gebeurd dit door middel van gebaren, gezichtsuitdrukkingen, aanrakingen, bewegingen, lichaamsversiering, de houding die iemand aan neemt en zelfs de toon en de volume van iemands stem.


Wil je weten of iemand de waarheid spreekt? Of iemand zich op zijn gemak voelt? Of er agressie schuilt in iemand? Of iemand je aardig vind? Als je non-verbale communicatie leert lezen dan zal je antwoord krijgen op deze vragen zonder dat je deze vragen hoeft te stellen. 

Non-verbale communicatie geeft  iemands echte gedachten, gevoelens en bedoelingen weer. Over het algemeen zijn mensen zich vaak niet bewust van hun eigen lichaamstaal daarom is lichaamstaal dikwijls eerlijker dan wat iemand daadwerkelijk zegt. 

 

De cursus 'Lichaamstaal lezen in interpreteren' is bedoeld voor iedereen die wil leren om lichaamstaal te herkennen en deze te interpreteren. Je wordt je bewust van jouw eigen lichaamstaal en van die van anderen.  

Het doel van deze cursus is om je te stimuleren meer waar te nemen, lichaamstaal te leren lezen en te interpreteren,  te leren waar je op moet letten en er jouw voordeel mee te kunnen doen. Ook krijg je tools en oefeningen aangereikt om beter naar je intuïtie te luisteren, bewust te zijn en te blijven zodat je anderen goed leert 'lezen'. 

Tijdsbesteding


De online cursus lichaamstaal herkennen en lezen heeft een doorloop tijd van 5 weken. Per week ben je een paar uur bezig met de online cursus op jouw eigen tempo. Wil je de cursus sneller doen dan is dat ook mogelijk. Je werkt zelfstandig de lessen door. Indien je even geen tijd hebt dan is dat geen probleem en kun je langer over de online cursus doen. Je hebt een half jaar toegang tot deze cursus, ook wanneer je de cursus hebt afgerond kun je altijd inloggen in het e-learning systeem.

Opbouw van de Lessen


De online cursus bestaat uit 6 blokken en elk blok bevat lessen die opdrachten en oefeningen bevatten. De cursus sluit goed aan op de praktijk. Je krijgt door de theorie achtergrond informatie aangereikt en door de opdrachten die je gaat maken wordt je je bewust zodat je uiteindelijk je nieuwe skills kunt gaan toepassen in de praktijk. In de online cursus word je uitgedaagd om telkens te reflecteren op je gedrag en verbanden te leggen in de praktijk. 

 

Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Selectieve Waarneming 
 • Intuïtie
 • Lichaamstaal van voeten en benen
 • Lichaamstaal van de romp
 • Lichaamstaal van handen en armen
 • Lichaamstaal van het gezicht
 • Leugens herkennen
 • De waarheid achterhalen
 • Praktisch observeren

 

 

Zelfstandig volgen


Cursus lichaamstaal

De online cursus is zelfstandig te volgen op je smartphone, tablet en pc. 

     " waar je ook bent ten alle tijde toegang 24 uur per dag, wel zo makkelijk"

 • 24/7 bereikbaar
 • Wereldwijd te volgen
 • Op eigen tempo
 • Laagdrempelig
 • Met voorlees functie
 • Vandaag nog starten

Investering


Je krijgt direct toegang tot de cursus als je je hieronder aanmeldt en online afrekent. De inloggegevens ontvang je direct in je inbox. De investering in jezelf bedraagt 129,-. 

Wil jij mensen leren lezen?


Referenties van Cursisten


Leuke Cursus


Ontzettende leuke cursus! Ik wilde meer weten over non-verbale communicatie, zowel voor privé als in mijn werk. Nu ik de lichaamstaal ken, kan ik veel meer mensen doorgronden en daar op in spelen. Erg leuk om te volgen. 

 

hr A. Sint-Oedenrode

Bijzonder


Veel inzicht heb ik mogen krijgen. Zo bijzonder dat je zoveel van mensen kan  aflezen zonder dat ze iets zeggen. De cursus was erg bijzonder om te doen. Een aanrader!

 

 

S. uit Utrecht

Top Cursus


Vanuit mijn professionele achtergrond miste ik een stukje kennis van lichaamstaal. Vaak vroeg ik me af, " meent hij dat wel", " hoe kan ik nu inspelen op het gesprek". Ik ben me gaan verdiepen door deze cursus te volgen en ik moet zeggen dat ik er veel aan heb. In het dagelijkse leven kan ik sneller inspelen op reacties van mensen die non-verbaal signalen afgeven. Een top cursus!

 

Heer Jansen