Krijg grip op je leven

online cursus Efficiënt Werken

online cursus efficiënt werken
Efficiënt werken

Soms kan het leven behoorlijk chaotisch zijn: er komen veel prikkels op ons af, werk is druk en het privéleven nog drukker. Het is een feit dat we veel meer indrukken en informatie te verwerken krijgen in ons dagelijks leven, dan pakweg vijftig jaar geleden. Hoe zorg je dat je overzicht houdt, dat je je tijd goed managet en dat je goed blijft presteren? Onze praktische cursus “Efficiënt werken doe je zo” kan je hiermee helpen.

De constante stroom van informatie


Veel mensen geven aan dat ze moeite hebben de balans te houden tussen werk en privé. Dat is ook geen wonder, omdat deze scheidslijn steeds vager is geworden. Door de opkomst van smartphones heb je je werk nu altijd bij je: ‘s avonds, ‘s ochtends en in het weekend, zelfs op vakantie. Dat betekent dat je de deur niet zo makkelijk achter je dicht trekt.

 

Maar ook tijdens je werk is het lastiger om je focus te behouden. De stroom e-mails blijft binnenkomen, er is altijd wel wat te lezen op het internet en updates via whatsapp en Facebook trekken je aandacht. Dit alles zorgt ervoor dat we onze aandacht zozeer moeten verdelen, dat we ons nergens echt lang op blijven concentreren.

 

Veel gehoorde klachten zijn:

 

  • Geen overzicht hebben
  • Snel afgeleid zijn
  • Je voelt je geleefd
  • Werk is niet op tijd af
  • Meer stress
  • Afspraken vergeten

Praktische cursus die je handvatten biedt


De oplossing hiervoor ligt in het beter organiseren van je dagelijkse taken. Door onze cursus te volgen, leer je je werk en privéleven beter in balans te brengen. Dit wordt gedaan door je handige technieken aan te bieden en inzicht te geven in hoe je te werk gaat. De cursus zorgt ervoor dat je beter overzicht kunt houden.

 

 

De cursus is heel praktisch opgezet. Je hoeft je niet bezig te houden met langdradige theorie, maar kunt het geleerde meteen in de praktijk brengen. Zo leer je bijvoorbeeld:

 

Werken in de flow

Telkens onderbroken worden tijdens je werkt, zorgt ervoor dat uit je concentratie raakt. De meldingen van je smartphone van binnenkomende e-mails of Facebookberichten onderbreken niet alleen letterlijk je werk, maar halen je uit de flow. Hoe langer je ongestoord kunt werken, hoe beter je concentratie wordt en hoe fijner je werkt in een gevoel van flow.

 

 

Uitstelgedrag

Het is begrijpelijk dat je tegen bepaalde taken opziet. Maar uitstellen is geen oplossing en levert alleen maar meer weerstand en stress op. Je leert inzien dat het beter is om deze vervelende taken juist als eerste te doen. Je zult merken dat je je daarna beter voelt en met meer enthousiasme de rest van de dag doorkomt.

 

Plannen

 

Een overzichtelijke planning helpt om jezelf structuur te geven, daar kun je aan vasthouden. Als je een to-do lijst maakt, heb je doelen om naar toe te werken. Dit verhoogt je productiviteit op een dag.

Meer grip op je leven


De cursus is geschikt voor iedereen die meer grip op zijn leven wil krijgen. Of je nu studeert, een drukke baan en kinderen hebt of als zelfstandige werkt. Je leert een overzichtelijke werkomgeving te creëren en hoe je zorgt voor minder afleiding tijdens je werk. Ook thuis krijg je inzicht in wat je belangrijk vindt en waar je wel en geen tijd aan wilt besteden.

 

De cursus duurt ongeveer 3 tot 4 weken en is onderverdeeld in vier blokken:

 

1. Organiseren

2. Opruimen en ordenen

3. Digitaal organiseren

4. Balans tussen werk en privé

 

 

Heb jij behoefte aan meer overzicht en zoek je handige tips om je leven op orde te krijgen? Probeer je al lang om tijd te maken voor de dingen die je leuk vindt, maar lukt dat niet? Met deze cursus krijg je eindelijk de handvatten om dat wel voor elkaar te krijgen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0