Online Cursus Zingeving


In vrijwel elk leven komt er een moment dat iemand zich de vraag stelt “ Wat heeft het allemaal voor een zin”? Wat is de reden waarom ik dagelijks dezelfde dingen doe, dag in dag uit. Wat voor een toegevoegde waarde heeft het en wat draag ik nou daadwerkelijk bij aan het leven. Ik heb geen invloed, niemand luistert toch naar mij, ik heb altijd de pech, waarom maak ik dit mee, waarom al die verliezen, etc. Een van de moeilijkste vragen die veel mensen bezig houdt tijdens het leven is hoe je zin kunt geven aan het leven en wat is de zin van mijn leven. Deze vragen zijn best breed en voor één ieder verschillend, gezien elk mens uniek is. In deze maatschappij word de vraag naar zingeving steeds groter.

 

Vicktor Frankl, kenmerkte de mens als een wezen dat ten diepste en voortdurend op zoek is naar betekenis. Wij mensen hebben het nodig om betekenis - 'zin'- te zien. Of we ons leven als zinvol of juist zinloos ervaren is voor ieder mens, en ook op ieder moment, verschillend.

De zin van het leven

Het is belangrijk om keuzes voor een zinvol leven zo bewust mogelijk te maken om zo een gevoel van vrijheid te ervaren. Doe je dat niet, dan kun je het gevoel krijgen dat het leven en de omstandigheden de macht hebben over jou en dat het leven je zomaar overkomt. Dat kan een machteloos gevoel opleveren, dat kan uitmonden in een algeheel gevoel van zinloosheid of zingevingsproblematiek. Het is daarom belangrijk te weten dat je elke dag weer talloze keuzes hebt. De meest fundamentele keuze is steeds: doe ik iets wel of doe ik iets niet. En dat geldt ook voor het maken van de keuze zelf. Géén keuze maken is natuurlijk ook een keuze.Inhoud online cursus Zingeving


In deze online cursus gaan we in op zingeving,  levensvragen, betekenis van het leven en het lijden, het ware zelf, ken u uzelf, Victor Frankl en zijn verschillende visies, persoonlijke ontwikkeling, cirkel van invloed, pro actief, crisissen, persoonlijkheids ontwikkeling, de zin van het leven, levenslessen, zelfkennis, doel in je leven, religie (5 wereldgodsdiensten) een vorm van zingeving en de spirituele wetten van groei. 


Duur van de cursus zingeving


Met de online cursus zingeving ben je ongeveer tussen de 2-4 weken bezig. De meeste cursisten spenderen een aantal uur per week aan deze cursus. Uiteraard kun je de cursus ook sneller afronden indien je dat wilt. Je krijgt een jaar toegang en je hebt dus alle tijd om op jouw eigen tempo de cursus te volgen. 


Voor wie is deze cursus geschikt?


De cursus is voor iedereen geschikt vanaf 18 jaar die:

  • Willen weten wat zingeving inhoud
  • Inhoud willen geven aan hun leven
  • Bezig zijn met zingevingsvraag stukken
  • Zich persoonlijk willen ontwikkelen
  • Inzicht willen in zichzelf
  • Hoe je zin kan geven
  • Zich willen verdiepen in de zin van het leven
  • Inzicht willen krijgen in zingevingsproblematiek
  • Professionals 

VoordelenReferenties cursus zingeving


Onze cursisten beschrijven de cursus zingeving als zinvol, bijzonder, weer eigen regie kunnen nemen, een dieper inzicht in het eigen leven. Zowel jong als oud geven aan dat iedereen baat zou hebben bij deze cursus voor een dieper inzicht en eigen persoonlijke ontwikkeling. 


InvesteringJe krijgt een half jaar toegang tot de online cursus die je zelfstandig kunt volgen. De inloggegevens ontvang je direct in je inbox. Start vandaag nog met de online cursus zingeving.  

De investering in jezelf bedraagt 129,-. 

 

Cursus Zingeving