De Online Cursus Zingeving


Een van de moeilijkste vragen die veel mensen bezig houdt tijdens het leven is hoe je zin kunt geven aan het leven en wat is de zin van mijn leven. Deze vragen zijn best breed en voor één ieder verschillend, gezien elk mens uniek is. In deze maatschappij word de vraag naar zingeving steeds groter. De meesten denken dat zingeving te maken heeft met religie of levensbeschouwing en misschien is dat voor een deel waar, alleen zijn er veel meer facetten in het dagelijkse leven die onder zingeving vallen. 

Zingeving

Vicktor Frankl, kenmerkte de mens als een wezen dat ten diepste en voortdurend op zoek is naar betekenis. Wij mensen hebben het nodig om betekenis - 'zin'- te zien. Of we ons leven als zinvol of juist zinloos ervaren is voor ieder mens, en ook op ieder moment, verschillend.

 

In een aantal gevallen kan een ieder van ons te maken krijgen met zingevingsproblemen. Denk hierbij aan het verlies van een baan, ziekte, dakloos worden, het verlies van een dierbare,of een gevoel van innerlijke leegte. Er kan dan sprake zijn van zingevingsproblematiek. In de meeste gevallen zullen er dan veel vragen naar boven komen over de zin van het leven, de zin van het lijden, het waarom, hoe kan ik een zinvolle invulling geven aan het leven. 

 

 


Inhoud online cursus Zingeving


In deze cursus zingeving gaan we dan ook op onderzoek uit of we de zin van het leven kunnen (her) ontdekken. In deze 5 weken durende online cursus gaan we in op zingeving,  levensvragen, betekenis van het leven en het lijden, het ware zelf, ken u uzelf, Victor Frankl en zijn verschillende visies, persoonlijke ontwikkeling, cirkel van invloed, pro actief, crisissen, persoonlijkheids ontwikkeling, de zin van het leven, levenslessen, zelfkennis, doel in je leven, religie (5 wereldgodsdiensten) een vorm van zingeving en de spirituele wetten van groei. 


Voor wie is deze cursus geschikt?


De cursus is voor iedereen geschikt vanaf 18 jaar die:

  • Willen weten wat zingeving inhoud
  • Bezig zijn met zingevingsvraag stukken
  • Zich persoonlijk willen ontwikkelen
  • Inzicht willen in zichzelf
  • Hoe je zin kan geven
  • Zich willen verdiepen in de zin van het leven
  • Inzicht willen krijgen in zingevingsproblematiek
  • Professionals 

VoordelenOp de hoogte worden gehouden?


Eind september komt de cursus zingeving online. Wil je op de hoogte gehouden worden, schrijf je dan hieronder in. 


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.