Online Cursus Omgaan met HoogSENSITIVITEIT


Cursus omgaan met Hoogsensiviteit
Omgaan met Hoogsensiviteit

 

Voel je je anders dan de rest? Ben je gevoeliger? Ben je snel moe? Heb je last van stemmingswisselingen? Kun je slecht tegen prikkels? Neem je alles in je op? Wordt er vaak tegen je gezegd 'wat is er mis met jou'?

De kans is groot dan je hooggevoelig bent. Waarschijnlijk had je zelf die gedachte ook, anders was je hier niet geweest.

 

Laten we één ding voorop stellen, er is niets mis met jou! Veel mensen zijn hooggevoelig. Ongeveer 20 % van de mensen een gevoeliger zenuwstelsel. Deze mensen hebben veel moeite om de prikkels die dagelijks op hun afkomen te verwerken. Men wordt overvoerd door prikkels van buitenaf.

 

Maar het goede nieuws is dat er niets verkeerd is wanneer je een gevoeliger zenuwstelsel hebt. Deze mooie eigenschap moet een bepaald doel dienen. Denk bijvoorbeeld aan het opmerken van de subtiele signalen die een ander niet opmerkt, dingen zien die aan anderen voorbij gaan.

 

Wil je ook van je hooggevoeligheid een kracht maken? Wil je stapje voor stapje leren om je hooggevoeligheid in te zetten als iets sterks, om naar je lichaam te leren luisteren ? 

 

De cursus 'Omgaan met Hoogsensitiviteit' geeft je inzicht in hoogsensitiviteit, hoe je hiermee om kunt gaan en op welke wijze je het in jouw voordeel kunt gebruiken.   


Tijdsbesteding


De cursus omgaan met hoogsensitiviteit heeft een tijdsbesteding van 5-7 weken. Per week ben je een paar uur bezig met de online cursus op jouw eigen tempo. Je kunt zelfstandig de lessen doorlopen.  Indien je even geen tijd hebt dan is dat geen probleem en kun je langer over de cursus doen. Je hebt een half jaar toegang tot deze cursus, ook wanneer je de cursus hebt afgerond kun je altijd inloggen in het e-learning systeem.


Voor wie?


De online cursus is voor mensen vanaf 18 jaar die;

 • Inzicht willen krijgen in hoogsensitiviteit
 • Met hoogsensitiviteit willen leren omgaan
 • In hun kracht willen staan
 • Balans in hun leven willen

Opbouw van de Lessen


De cursus bestaat uit 6 blokken en elk blok bevat lessen die opdrachten en oefeningen bevatten. De cursus sluit goed aan op de praktijk. Je krijgt door de theorie achtergrond informatie aangereikt en door de opdrachten die je gaat maken wordt je je bewust zodat je uiteindelijk je nieuwe gedrag kunt gaan ervaren in de praktijk. In de online cursus word je uitgedaagd om telkens te reflecteren op jouw eigen gedrag en verbanden te leggen in de praktijk. Je zult uiteindelijk veel meer inzicht krijgen in jezelf en waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Op deze wijze zul je je bewust gaan worden van jouw hoogsensiviteit en hoe je ermee om kunt gaan.

 

Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Wat is Hoogsensiviteit
 • Jouw Hoogsensiviteit leren kennen
 • Balans tussen onder en overprikkeling
 • Voor jezelf zorgen
 • Opkomen voor jezelf
 • Balans in jouw leven
 • Hoogsensitiviteit als kracht
 • Kracht, Rust en Balans

 


vOORDELENInvestering


Krijg meteen toegang tot de online cursus " Omgaan met Hoogsensitiviteit" De investering in jezelf bedraagt 99,-. Je doet deze cursus zelfstandig zonder begeleiding. 

Je krijgt na betaling, direct een half jaar toegang tot de cursus.