Lichaamstaal of Non Verbale Communicatie


Tijdens een gesprek tussen twee mensen gebeurt er veel. Niet alleen wisselen deze twee gesprekspartners woorden uit, ook lichamelijk wordt er gecommuniceerd. Dat gaat voor een groot deel onbewust en dat betekent dat je daarmee een deel van het gesprek mist. Zou het niet mooi zijn als je kon leren hoe je deze andere taal kon verstaan?


Leer de verborgen taal van het lichaam


Het kunnen waarnemen van lichaamstaal en dit kunnen interpreteren is handig voor zowel privé- als zakelijke communicatie. Het geeft je meer inzicht in hoe een ander in het gesprek staat, maar ook wat jij zelf onbewust aan de ander doorgeeft. Het is namelijk zo dat maar een kleine gedeelte van je communicatie uit woorden bestaat. Het merendeel is lichaamstaal en intonatie (de toon van je stem).

 

Kleding

Tijdens een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld, ben je waarschijnlijk zenuwachtig en maak je je zorgen of ze je wel een goede kandidaat vinden. Nu kun je nog zo goed proberen zelfverzekerd over te komen, als je je niet bewust bent van je lichaamstaal, zal deze je verraden. Die bestaat onder andere uit hoe je je handen houdt, de manier waarop je zit en je gezichtsuitdrukkingen.

Jouw gesprekspartner zal binnen een aantal seconde zijn mening over jouw vormen, voordat je überhaupt iets gezegd hebt. Daarom is het erg belangrijk, alvorens je naar een afspraak of sollicitatiegesprek gaat goed gekleed te gaan. Zodanig gekleed dat het past binnen de cultuur van de organisatie waar je naar toe gaat. Zorg ervoor dat het niet to much is en zoek de gulden middenweg met het maken van de juiste kleding keuze. Verdiep je van te voren dan ook goed in de cultuur van het bedrijf  zodat je goed beslagen ten ijs kan komen.

 

Handdruk

Het eerste wat je doet als je een afspraak hebt is je voorstellen aan jouw gesprekspartner. Over het algemeen wordt het op prijs gesteld als je de eerste stap zet en als eerste jouw hand uitsteekt naar diegene waar je een afspraak mee hebt. Belangrijk hierin is dat je een open houding hebt. Let op jouw handdruk dat deze niet te slap is en niet te hard, zoek een middenweg hierin. Geef een stevige handdruk. Een korte en stevige handdruk waarbij je meteen contact maakt en diegene in de ogen aankijkt. Doe dit een aantal seconden want als je te lang blijft kijken dan kan de klant zich ongemakkelijk gaan voelen en dat wil je niet. Door diegene even aan te kijken maak je een zelfverzekerde indruk. 

 

Open zijn

Het is belangrijk om goed te luisteren naar jouw gesprekspartner en daarbij te letten op zijn of haar lichaamstaal. Daarnaast is het belangrijk dat je jouw eigen houding goed in de gaten houdt. Weet wanneer de diegene waarmee je een gesprek hebt nog met de armen over elkaar zit, jij hem nog niet overtuigd hebt van jouw aanbod. Aan jou dan de kans om wat voorover te buigen zodat je laat zien dat je goed luistert en interesse hebt in datgene wat hij of zij te vertellen heeft. Ga niet overdreven doen maar doe het zo subtiel mogelijk! Probeer zelf ook te letten op jouw gedrag door bijvoorbeeld niet continue met je voeten te wippen, of met je handen telkens jouw gezicht aan te raken, of bijvoorbeeld te lachen om iets wat de klant zegt wat eigenlijk helemaal niet grappig is.

 

Uit lichaamstaal kun je dus heel veel opmaken over hoe de ander zich voelt. Is iemand geïnteresseerd in je verhaal? Is de ander gespannen, vindt hij of zij je aardig? En misschien nog belangrijker: spreekt diegene de waarheid? Het punt is namelijk dat lichaamstaal de waarheid zal spreken, wat diegene met woorden ook mag zeggen.

 

Ook als je met vrienden of familie spreekt kan het handig zijn om lichaamstaal te kunnen begrijpen. Je ziet sneller of je beste vriendin verdrietig is, ook al zegt ze dat het prima gaat. Door iemands gebaren kun je zien of de ander zenuwachtig is of niet lekker in zijn vel zit. Daar kun je dan beter op inspelen.


spiegelen


Twee mensen die zich bij elkaar op hun gemak voelen, nemen vaak onbewust dezelfde houding aan, ook wel spiegelen genoemd. Als je hier bewust van bent, kun je zien of je gesprekspartner zich prettig bij je voelt. Je kunt het ook bewust gebruiken, door zelf een ontspannen, open houding aan te nemen. Als jij ontspannenheid uitstraalt, zal de ander hierop reageren. Zo kun je wat spanning bij de ander wegnemen en die op zijn gemak stellen.


Lichaamstaal leren lezen en interpreteren


Door de online cursus Lichaamstaal lezen en interpreteren te volgen, krijg je alle informatie die je nodig hebt om je bewust te worden van de signalen die je gesprekspartner je geeft. Je gaat meer waarnemen en kunt lichaamstaal beter interpreteren. De cursus bestaat uit theorie met achtergrondinformatie en uit opdrachten, waarmee je meteen je nieuwe vaardigheden in de praktijk kunt brengen.  

 

Haal daarom meer uit gesprekken door de verborgen taal van het lichaam te leren verstaan. Schrijf je nu in voor onze cursus en krijg alle handvatten om deze kennis bewust in te gaan zetten.