lichaamstaal of non verbale communicatie


Lichaamstaal

Tijdens een gesprek tussen twee mensen gebeurt er veel. Niet alleen wisselen deze twee gesprekspartners woorden uit, ook lichamelijk wordt er gecommuniceerd. Dat gaat voor een groot deel onbewust en dat betekent dat je daarmee een deel van het gesprek mist. Zou het niet mooi zijn als je kon leren hoe je deze andere taal kon verstaan?


cirkel van invloed


Cirkel van invloed

Stephen Covey is een bekende Amerikaanse management deskundige.

Hij heeft vele boeken geschreven en heeft een concept ontwikkeld om o.a. reactief en proactief gedrag duidelijk te maken. Welke invloed heb je op een bepaalde situatie en hoe ga je ermee om? De cirkel bestaat uit invloed en betrokkenheid.


Gratis lessen Zelfvertrouwen


Zelfvertrouwen

Heb jij weinig zelfvertrouwen? Ben je vaak onzeker en denk je vaak dat je dingen niet tot stand kan brengen? Misschien onderschat jij jezelf en jouw mogelijkheden? 


Zelfvertrouwen en Burn out


Zelfvertrouwen en Burn Out

Eigenlijk is iedereen in bepaalde situaties wel eens onzeker over zichzelf, ook de mensen die veel zelfvertrouwen uitstralen kennen momenten van onzekerheid. Eigenlijk is dat vrij normaal. Het wordt anders als iemand zo weinig zelfvertrouwen heeft dat hij geremd wordt in de zijn dagelijkse bezigheden.


Onzekerheid


Onzekerheid

Als je onzeker bent dan heb je twijfels over jezelf. Twijfels of je de dingen wel goed doet  en de twijfels kunnen betrekking hebben over van alles en nog wat. Onzekerheid komt door weinig zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld. Indien je meer zelfvertrouwen krijgt en jouw zelfbeeld sterker word dan kan jouw onzekerheid ook afnemen omdat je zekerder van jezelf word.


Zelfvertrouwen


Zelfevrtrouwen

Elk mens heeft behoefte aan zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is het zelfvertrouwen in jezelf, in jouw mogelijkheden, jouw kwaliteiten en jouw talenten. Zelfvertrouwen is iets positiefs je voelt je zeker en staat met beide benen stevig op de grond. 


Zelfbeeld


Een zelfbeeld ontstaat op de eerste plaats door je contacten met de omgeving, door om te gaan met anderen en door de reacties van anderen. Door jezelf te vergelijken met anderen vorm je een beeld van jezelf. Jezelf kun je leren kennen in contact met andere mensen. Denk hierbij aan hoe je reageert op een ander: Is die ander vriendelijk tegen mij? Dan ben ik ook vriendelijk tegen hem. Het gedrag van de één roept het gedrag van de ander op. Er vind interactie plaats.