Doelen stellen

Doelen stellen
Doelen

Daar sta je dan, voor de spiegel, de pondjes zijn er nog steeds niet af. Je had toch zo n goed voornemen om binnen enkele maanden een aantal kilo eraf te hebben. Je had ook nog andere goed voornemens, zoals je zo vaak goed voornemens had. Je wilde al een stuk of 8 keer afvallen, je nam je voor om die ene cursus te volgen, je nam je voor om minder te drinken en misschien nam je je wel voor om nu eens eindelijke te stoppen met roken.  Ook meer gaan bewegen stond op het lijstje van goed voornemens. Je wilde ook al lang een einde maken aan je relatie want die zit ook al jaren in een enorme sleur. Je kunt er geen punt achter zetten want je zit te twijfelen of je wel of niet in relatie therapie zult gaan. Ook had je een goed voornemen om op zoek te gaan naar een nieuwe baan, alleen komt het er niet van.

Herken je dit? Je wilt zoveel en je hebt zoveel goede voornemens, alleen komt er telkens geen garen op de klos. Er komt geen bal van terecht.

Haalbare doelen stellen


Het belangrijkste is, als je goede voornemens hebt, deze om te zetten naar doelen en om doelen  te gaan formuleren. Een doel die je hebt, beschrijft de nieuwe en de gewenste situatie die jij graag wilt bereiken. Op het moment dat je geen doel (en) formuleert dan zul je doelloos rond dwarrelen.  Wil je je jouw voornemens omzetten in positieve resultaten, kies dan een paar doelen die voor jou de gewenste resultaten zullen opleveren. Het is belangrijke dat je haalbare doelen stelt. Stel dat je wilt afvallen dan kun je van jezelf niet verwachten dat je binnen 1 week 7 kilo bent afgevallen, dit is dus geen haalbaar doel. Wil je positieve resultaten bereiken, kies dan doelen die haalbaar zijn.

 

Belangrijk is om te weten:

  • Wat is jouw doel? Wat wil jij bereiken
  • Ga je doel in 1 zin samenvatten
  • Ga alle activiteiten bekijken die nodig zijn om het doel te halen
  • Ga dan stap voor stap naar jou doel toe werken

Schrijf dit voor jezelf op in een dagboekje of ergens anders zodat je er telkens naar kunt kijken en je doelen niet uit ogen verliest. Zorg ervoor dat je begint met een paar doelen want dan zijn ze haalbaar. En leg de lat niet te hoog voor jezelf. Doelen die niet haalbaar zijn kunnen veel stress opleveren en je de moed in de schoenen laten zakken. Kies voor een paar haalbare doelen! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0