Relatie Verbeteren

relatie problemen


Relatieproblemen

 

 

“ In een hart is er plaats voor alles en in een                   leeg hart plaats voor niets”

 

 

-          Antonio Porchia - 

Het is belangrijk om jouw relatie als één van de hoogste prioriteiten te maken in jouw leven. Doe je dat niet dan zal hij of zij op de tweede plaats komen te staan ten opzicht van al die andere urgentere dingen van de dag. Langzamerhand zal het niveau van emotionele intensiteit en hartstocht voor je neus voorbij gaan. Je wilt niet de kracht van jouw relatie verliezen omdat je misschien wel verstrikt bent geraakt in de wet van vertrouwdheid. Of we je staat toe dat je went aan de verwaarlozing inplaats van de opwinding en hartstocht die je voor jouw partner ervaart.

 

Het is belangrijk om je iedere dag te focussen op het verbeteren van jouw relatie inplaats van je te focussen op de negatieve eigenschappen van je partner of te focussen op wat er zou kunnen gaan gebeuren als het verkeerd zou gaan. Vergeet niet dat waar je je op focust je ook zult gaan ervaren, wat het dan ook is. Als je je bijvoorbeeld continue blijft focussen op jouw angst dat de relatie voorbij zou kunnen gaan dan zul je onbewust dingen doen om hem of haar te saboteren. Op deze manier kun je je onttrekken voordat je teveel verstrikt zult raken en echte pijn zult ervaren. Een gevolgtrekking van dit principe is dat als je wilt dat een relatie blijvend zal zijn, je nooit maar dan ook nooit  de relatie zelf moet bedriegen. Met andere woorden, zeg nooit tegen jouw partner: als je dat doet dan verlaat ik je. Deze bewering alleen al zal de mogelijk creëren. Het zal ook een angst veroorzaken bij beide partners. Onthoud goed dat het zeer belangrijk is om te focussen op waar je naar toe wilt in een relatie en focus je niet op waar je bang voor bent.

 

Ga je elke dag opnieuw verbinden met de reden waarom je zoveel van jouw partner houd. Ga je gevoel van verbondenheid versterken en hernieuw je gevoel van intimiteit en aantrekkingskracht door continue de vraag te stellen: “ Waar heb ik het geluk aan verdiend om jou in mijn leven te mogen hebben”? Ga je volledig bewust worden van het voorrecht dat je hebt dat je je leven mag delen met deze persoon met wie je samen bent. Houd je bezig met manieren om je partner te verrassen , om elkaar te verrassen. Als je dat niet doet dan zul je elkaar zien als vanzelfsprekendheid en zal het een gewenning worden.

 

Andere bekeken ook....


Reactie schrijven

Commentaren: 0